BAHAN:
200 gram - bijirin coklat (boleh digantikan dengan perisa lain)
100 gram - coklat masakan
CARA:
1. Cairkan coklat di dalam bekas yang ditenggek atas periuk berisi air mendidih mengikut kaedah double boiling.
2. Apabila coklat sudah cair, alih dan sejukkan seketika.
3. Setelah ia sejuk, gaulkan bijirin ke dalamnya. Gunakan sudu kecil dan bentukkan adunan di atas dulang.
4. Biarkan ia keras dengan sendiri.
200 gram - bijirin coklat (boleh digantikan dengan perisa lain)
100 gram - coklat masakan
CARA:
1. Cairkan coklat di dalam bekas yang ditenggek atas periuk berisi air mendidih mengikut kaedah double boiling.
2. Apabila coklat sudah cair, alih dan sejukkan seketika.
3. Setelah ia sejuk, gaulkan bijirin ke dalamnya. Gunakan sudu kecil dan bentukkan adunan di atas dulang.
4. Biarkan ia keras dengan sendiri.
0 comments:
Post a Comment